Our story


Eens waren er twee enthousiaste startende ondernemers die dolgraag de horecasector wilden betreden. Ze voelden echter angst voor falen en waren beducht voor concurrentie. Ze koesterden de wens om deel uit te maken van een franchise, omdat dit een krachtigere manier van ondernemen leek. Helaas werden ze geconfronteerd met aanzienlijke investeringskosten en kwamen ze niet in aanmerking voor een lening.

Dit zorgde voor verwarring en ontmoediging, waardoor ze het idee tijdelijk lieten varen. In 2015 bracht een van de partners na een vakantie in Italië opgewonden nieuws mee terug. "We gaan Rome naar Nederland brengen," zei hij tegen de ander. Met een notitieblok vol uitgeschreven recepten begaven ze zich naar de keuken en probeerden ze de recepten succesvol na te bootsen.In 2015

Na enige inspanning was alles geregeld. In 2015 openden ze vol enthousiasme Yamie Pastabar in Amsterdam Osdorp, maar de problemen bleven aanhouden. Het was een uitdaging om geschikt personeel te vinden en om te gaan met een groeiend aantal bestellingen. Daarnaast worstelden ze met het berekenen van hun kostprijs en het bepalen van de juiste verkoopprijzen. Gelukkig kwam alles uiteindelijk goed.

Acht jaar later is Yamie Pastabar een feit en groeit het uit tot de snelst groeiende pastafoodformule in Nederland. We delen onze heerlijke pasta's graag met heel Nederland. Samen met andere ondernemers zetten we ons in om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken als wij. Ben je geïnspireerd door ons verhaal? Klik hier voor informatie over franchisekansen.

Yamie Pasta 4 stars after 55 reviews
Yamie Pasta